©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

AZ IMT SMILE, LÚČNICA, ŠTEFAN ŠTEC ÉS MIRO JAROŠ IS FELLÉP A GORAL FOLKLÓR FESZTIVÁLON

 

A gorál hagyományok közvetlenül a  Ždiar faluban izgalmas programokat kínálnak, tele ismert arcokkal, valamint hagyományos helyi gorál művészekkel.

 

A gorálok ellátogatnak a Bachledkára, hogy megismertessék a látogatókkal kultúrájukat, történelmüket és kézművességüket. A hagyományos helyi kultúra mellett a látogatók fényes programra  is számíthatnak.

 

IMT SMILE, LÚČNICA, MIRO JAROŠ, KRISTÍNA & SOKOLY, ŠTEFAN ŠTEC és a Cimbalkovo lesznek a gorálok ünnepének vendégei 1200 méterrel a tengerszint felett, közvetlenül a Bachledkán. A gyerekek is örülhetnek a Hopi, Cupi & Lupi, valamint Miško és a Róka koncerteknek.

 

Augusztus első felében minden gorál ellátogat a Bachledkára, hogy együtt ünnepeljenek  augusztus 9-11. között. Vár ránk a 28. Gorál Folklór Fesztivál, amelyet idén is 1200 méterrel a tengerszint felett, közvetlenül a Lombkorona sétány bejáratánál rendeznek meg.

A Bachledkán mindenki megtalálja a kedvére való programot, aki szereti ezt a különleges szlovák kultúrát. A szervezők bemutatják a régi és a jelenlegi ždiari mesterségeket, a környékbeli falvak gazdái háziállatokat hoznak, így a családok etethetik a bárányokat és teheneket, valamint megkóstolhatják a tejből készült helyi finomságokat, vagy lovagolhatnak a gorál lovakon.

 

IMT SMILE ÉS KRISTÍNA A GORÁL KULTÚRA SZELLEMÉBEN

Az eseményen hagyományos gorál művészek lépnek fel, akik néptáncokkal és dalokkal varázsolnak el minket. A gorál kultúra váltakozik a modernnel, és mindenki örülhet a pompázó koncerteknek. Ezek közül az egyik lesz a Kristína és a Sokolok közös koncertje, a népzene kedvelőit a Lúčnica és Štefan Štec népzenéje örvendezteti meg. A Cimbalom és a gyermek folklór együttesek összefonódása az egész országból egy új szlovák családi projektet, a Cimbalkovo-t hozza el, a Cimbal Brothers zenekar művészei és az ügyes gyerekek Veronika Hatala vezetésével modern dalokat adnak elő folklór stílusban. Veronika Hatala az esemény hagyományos műsorvezetője.

 

KIVÉTELES KONCERT AZ IMT SMILE-TÓL EGY KIVÉTELES HELYEN

Ritkán van lehetőség arra, hogy a közönség a legsikeresebb szlovák zenekar, az IMT Smile koncertjét egy fesztiválon élvezze a turnéjukon kívül. Ezért Ivan Tásler és társai jelenléte a Bachledkán egyedülálló lehetőség mindenki számára, aki szereti a zenekar dalait. Az IMT Smile koncertjét egyszerűen nem lehet kihagyni.

 

MIRO JAROŠ ELLÁTOGAT A BACHLEDKÁRA

Közel 1200 méterrel a tengerszint felett a népszerű gyerek előadók váltakoznak a helyi színházakkal és gyerek folklór együttesekkel. Miro Jaroš, Cupi & Lupi, Hopi és Miško a Rókával rendkívüli élményt nyújtanak a gyerekeknek.

 

A VASÁRNAP A HELYI MŰVÉSZEKÉ

A vasárnapi program főként a helyi művészeké lesz. A napot szentmise nyitja, majd a látogatókat varázslatos gorál folklór és történelem várja.

 

FARAGÓK ÉS SZALMA ÉPÍTŐK

A látogatók részt vehetnek faragó szimpóziumon is – gorál szimbólumok és természet faragása fából, valamint a korábbi években készített 4 méter magas szalmából készült Gorál és Gorálka mellett most gyerekek, kis gorálok is készülnek.

 

KÉT ÉLMÉNY EGYBEN

Akár tervezett nyaralást a Tátra környékére, akár nem, idén egyszerűen nem hagyhatja ki a Gorál Folklór Fesztivált. Aki úgy dönt, hogy részt vesz ezen az utazáson, biztosan nem fog csalódni. Az esemény ugyanis a Bachledkán zajlik, közvetlenül a Lombkorona sétány bejáratánál, és a szervezők különleges élményt kínálnak a varázslatos természet és a hagyományos szlovák kultúra ötvözésével. A rendezvény területén a jegy ára a Goral Folkór Fesztiválra tartalmazza a Lombkorona sétányra való belépést is és a kétirányú felvonót a megvásárolt jegytípus szerint.

 

A rendezvény kapacitása korlátozott, ezért javasoljuk a jegyek előzetes biztosítását.

 

További információk a www.bachledka.sk oldalon.

 

Szervezési információk:

  • Az Erdei királyság  csak gyalogtúrával érhető el a fesztivál ideje alatt.
  • A Gorál Folklór Fesztivál (GFS) ideje alatt a fesztivál csak a Lombkorona sétány és a kétirányú felvonó szolgáltatásával együtt kapható.
  • A GFS-re vásárolt jegy ára tartalmazza a kétirányú felvonót és a Lombkorona sétányra való belépést.
  • A Lombkorona sétány és a felvonó szolgáltatás 2024. augusztus 9-11. között csak a fesztivál részeként lesz elérhető.
  • A fesztivál ideje alatt nem lehet csoportos jegyeket vásárolni.
  • A központ ezekben a napokban 9:00 és 21:30 óra  között lesz nyitva.
  • A Lombkorona sétányra az utolsó belépés 19:00 órakor lesz.
  • A Erdei Királyság a szokásos nyitva tartás szerint 18:00 óráig lesz nyitva.
  • A GFS ideje alatt a gokartok nem lesznek üzemelésben.
  • A megvásárolt ajándékutalványok nem használhatók fel a GFS ideje alatt.

Hlavný organizátor:

Hlavný partner:

Partneri:

Mediálni partneri:

Verified by MonsterInsights