©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Hogyan juthat el hozzánk, parkolás

Hogyan juthat el hozzánk, parkolás

Hogyan juthat el hozzánk?

A Tátra felől
A legfőbb hozzáférés a BACHLEDKA Ski & Sun központhoz a Bachledova-völgy irányából van (Bachledova völgy 702, Zár), ami Zár község (Ždiar) és Barlangliget (Tatranskou Kotlinou) közötti legfőbb letérő. Az út jól megjelölt, figyelje az információs táblákat, amelyek útba igazítják a látogatókat.

Zamaguria és a Pieninek felől
Jó a hozzáférés Kisfrankvágása (Malá Franková) község felől is, ahol közvetlen a Furmanec sípálya alatt található egy leálló parkoló, mégpedig cca. 100 autó kapacitásával. A parkolóhoz, a község központjából 2 km hosszú aszfaltozott út vezet, amelyen közlekedési és reklámtáblák navigálnak. Az út eleje a község közepén, a templomnál található.
A központ elérhető Tavas (Jezersko) község felől is, ahol egy kisebb parkoló található. Az út szűk, így érkezéskor legyen nagyon óvatos. Ha lehetséges, használja a síbusz szolgáltatásait.

Télen csomagolja be a hóláncokat is, mivel a hegyekbe megy, ahol a bevezető utak valamivel meredekebben és a nemzeti parkok közelsége miatt, a karbantartásuk kizárólag kavicsszórással ellátott.  

Parkolás

A parkolás napi 5 eurót fizet egy autóért és 10 eurót egy buszért a nyári szezonban. Télen a parkolás ingyenes.

A hétvégék és az ünnepek során, a Bachledka Ski & Sun központban és főleg a Lombkorona tanösvény közelében, elég nagy a nyüzsgés. Hogy a látogatása a lehető legkényelmesebben történjen, előkészítettünk önnek néhány információt, az útja megtervezéséhez.

 1. A BACHLEDKA központ a következő parkolóhelyekkel rendelkezik:
 • P1, P2 a Bachledova völgyben, 1000 férőhely kapacitással
 • P3 Bélai, a Zár községben vezető főút baloldalán, a Bachledova-völgybe való letérő után
  (Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy Zár (Ždiar) községben és a környékén, egyéb magán parkolóhelyek is találhatóak, amelyek parkolási díját és feltételeit, nem tudjuk befolyásolni.)
 • P5 – Kisfrankvágása (Malá Franková) (közvetlen a sípályánál);
 • P6 –Tavas (Jezersko) (közvetlen a sípályánál).
 1. Minél hamarabb elindul, annál közelebb tud parkolni. Közvetlen a Bachledova-völgyben található a P1 és P2 parkoló, amelynek a kapacitása megközelítőleg 1 000 autó. A hétvégék és a munkaszüneti napok során, a parkolók már a kora reggeli órákban megtelnek. A parkolók megtelítése után, már nincsenek a völgybe további gépjárművek engedve. Ezen gépjárművek a gyűjtőparkolókba vannak terelve.
 2. Kövesse a parkolók személyzetének, ill. a rendőrség utasításait és parkoljon le az első helyen, ahová vezetik. A következő P3 parkoló, Zár (Ždiar) község irányába, a bal oldalon található, cca. 2km-re a központtól. A Bachledka-központ parkolójából napi transzferszolgáltatás – Síbusz biztosított, mégpedig minden 20-30 perces időszakban. A P4 gyűjtőparkoló, Zár (Ždiar) község Strednica részén, jelenleg nem áll a mi üzemeltetésünk alatt.
 3. A Pieninek és Zamaguria felől érkezik és el szeretné kerülni az esetleges dugókat? Menjen a kisebb, P5 parkolók irányába, amelyek a sípálya alatt helyezkednek el Kisfrankvágása (Malá Franková) községben vagy a P6 parkolóra Tavas (Jezersko) községben. Tavas községből a síelők rendelkezésére áll az ülőfelvonó, Kisfrankvágásából pedig a klasszikus sífelvonó. A nem síelők számára, a gyalogos közlekedés, kizárólag a sípályákon kívül lehetséges.
 4. A Bachledova-völgyben megtalálhatja a Poprád-Zár járatok autóbusz megállóit. Zár -Bachledová völgy keresztút nem egész egy kilométerre található a központtól. A járatokat ellenőrizheti a www.cp.sk oldalon.

Síbusz – téli szezon

A SKIBUS Bachledka 2022.12.27-től 2022.03.31-ig közlekedik. A Bachledka Ski & Sun – Strachan Ski – Strednica és vissza útvonalon több ingajárat közlekedik reggel 8:30 és 16:15 között. Az autóbusz útvonala a régi városi út mentén halad Ždiaron keresztül. Az autóbuszok az alább felsorolt megállókban állnak meg. A síbusz a látogatók számára ingyenes. A téli szezonban a síbuszt nemcsak síelőknek, hanem túrázóknak és látogatóknak is szánják.

Az iskolai sítanfolyamokon a síbusz fizetős és a lefoglalt időpontban érkezik közvetlenül a szálláshelyre. Megrendeléséhez forduljon az információs központhoz.

A síbusz megállói és menetrendje lent található. A síbusz megállói az út mindkét oldalán találhatók. Kérjük a látogatókat, hogy a végállomástól függően figyeljenek a helyes irányra (az út szélére), ahol a síbuszt várják – Bachledka Ski & Sun vagy Strachan Ski, Strednica.

Ajándékozza meg autóját egy nyaralással, és élvezze a kellemes sítúrát. Várom látogatásodat.

Fontos információk

Engedélyezett sebességhatár

Község: 50 km/h
Községen kívül: 90 km/h
Autópálya: 130 km/h

Megengedett alkoholszint: 0.00 ezrelék.

Ne felejtse el, hogy az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon elektronikus autópályajegyre van szüksége! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A központ, természetvédelmi területen helyezkedik el, ahol nem engedélyezett a só általi útszórás. Minden hozzáférési útvonal kaviccsal szórt. Az időjárás a hegyekben nagyon gyorsan változhat, épp ezért a hó és jég esetére javasoljuk a hóláncok előkészítését.

Gyalogos hozzáférés a Lombkorona tanösvényhez

Tekintettel arra, hogy a tél során a gyalogos túraútvonalak nem kezeltek és sípályán történő átkelés nem lehetséges, javasoljuk az új kabinos sífelvonó használatát, amely a Bachledová-völgyből indul. A libegővel megtett út biztonságos, kényelmes és gyors. Probléma nélkül elszállít kisgyermekeket, idős személyeket vagy akár kutyákat is.

Érkezés a síközpontba Bachledka Ski & Sun

Verified by MonsterInsights