©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Hogyan juthat el hozzánk, parkolás

Hogyan juthat el hozzánk, parkolás


SKIBUS BACHLEDKA

Viac informácií


Večerný SKIBUS Bachledka

Viac informácií


SKIBUS Jezersko

Viac informácií

Hogyan juthat el hozzánk?

A Tátra felől
A legfőbb hozzáférés a BACHLEDKA Ski & Sun központhoz a Bachledova-völgy irányából van (Bachledova völgy 702, Zár), ami Zár község (Ždiar) és Barlangliget (Tatranskou Kotlinou) közötti legfőbb letérő. Az út jól megjelölt, figyelje az információs táblákat, amelyek útba igazítják a látogatókat.

Zamaguria és a Pieninek felől
Jó a hozzáférés Kisfrankvágása (Malá Franková) község felől is, ahol közvetlen a Furmanec sípálya alatt található egy leálló parkoló, mégpedig cca. 100 autó kapacitásával. A parkolóhoz, a község központjából 2 km hosszú aszfaltozott út vezet, amelyen közlekedési és reklámtáblák navigálnak. Az út eleje a község közepén, a templomnál található.
A központ elérhető Tavas (Jezersko) község felől is, ahol egy kisebb parkoló található. Az út szűk, így érkezéskor legyen nagyon óvatos. Ha lehetséges, használja a síbusz szolgáltatásait.

Télen csomagolja be a hóláncokat is, mivel a hegyekbe megy, ahol a bevezető utak valamivel meredekebben és a nemzeti parkok közelsége miatt, a karbantartásuk kizárólag kavicsszórással ellátott.  

Parkolás

A parkolás napi 3 eurót fizet egy autóért és 10 eurót egy buszért a nyári szezonban. Télen a parkolás ingyenes.

A hétvégék és az ünnepek során, a Bachledka Ski & Sun központban és főleg a Lombkorona tanösvény közelében, elég nagy a nyüzsgés. Hogy a látogatása a lehető legkényelmesebben történjen, előkészítettünk önnek néhány információt, az útja megtervezéséhez.

 1. A BACHLEDKA központ a következő parkolóhelyekkel rendelkezik:
 • P1, P2 a Bachledova völgyben, 1000 férőhely kapacitással
 • P3 Bélai, a Zár községben vezető főút baloldalán, a Bachledova-völgybe való letérő után
  (Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy Zár (Ždiar) községben és a környékén, egyéb magán parkolóhelyek is találhatóak, amelyek parkolási díját és feltételeit, nem tudjuk befolyásolni.)
 • P5 – Kisfrankvágása (Malá Franková) (közvetlen a sípályánál);
 • P6 –Tavas (Jezersko) (közvetlen a sípályánál).
 1. Minél hamarabb elindul, annál közelebb tud parkolni. Közvetlen a Bachledova-völgyben található a P1 és P2 parkoló, amelynek a kapacitása megközelítőleg 1 000 autó. A hétvégék és a munkaszüneti napok során, a parkolók már a kora reggeli órákban megtelnek. A parkolók megtelítése után, már nincsenek a völgybe további gépjárművek engedve. Ezen gépjárművek a gyűjtőparkolókba vannak terelve.
 2. Kövesse a parkolók személyzetének, ill. a rendőrség utasításait és parkoljon le az első helyen, ahová vezetik. A következő P3 parkoló, Zár (Ždiar) község irányába, a bal oldalon található, cca. 2km-re a központtól. A Bachledka-központ parkolójából napi transzferszolgáltatás – Síbusz biztosított, mégpedig minden 20-30 perces időszakban. A P4 gyűjtőparkoló, Zár (Ždiar) község Strednica részén, jelenleg nem áll a mi üzemeltetésünk alatt.
 3. A Pieninek és Zamaguria felől érkezik és el szeretné kerülni az esetleges dugókat? Menjen a kisebb, P5 parkolók irányába, amelyek a sípálya alatt helyezkednek el Kisfrankvágása (Malá Franková) községben vagy a P6 parkolóra Tavas (Jezersko) községben. Tavas községből a síelők rendelkezésére áll az ülőfelvonó, Kisfrankvágásából pedig a klasszikus sífelvonó. A nem síelők számára, a gyalogos közlekedés, kizárólag a sípályákon kívül lehetséges.
 4. A Bachledova-völgyben megtalálhatja a Poprád-Zár járatok autóbusz megállóit. Zár -Bachledová völgy keresztút nem egész egy kilométerre található a központtól. A járatokat ellenőrizheti a www.cp.sk oldalon.

Síbusz – téli szezon

A SKIBUS Bachledka 2022.12.27-től 2022.03.31-ig közlekedik. A Bachledka Ski & Sun – Strachan Ski – Strednica és vissza útvonalon több ingajárat közlekedik reggel 8:30 és 16:15 között. Az autóbusz útvonala a régi városi út mentén halad Ždiaron keresztül. Az autóbuszok az alább felsorolt megállókban állnak meg. A síbusz a látogatók számára ingyenes. A téli szezonban a síbuszt nemcsak síelőknek, hanem túrázóknak és látogatóknak is szánják.

Az iskolai sítanfolyamokon a síbusz fizetős és a lefoglalt időpontban érkezik közvetlenül a szálláshelyre. Megrendeléséhez forduljon az információs központhoz.

A síbusz megállói és menetrendje lent található. A síbusz megállói az út mindkét oldalán találhatók. Kérjük a látogatókat, hogy a végállomástól függően figyeljenek a helyes irányra (az út szélére), ahol a síbuszt várják – Bachledka Ski & Sun vagy Strachan Ski, Strednica.

Ajándékozza meg autóját egy nyaralással, és élvezze a kellemes sítúrát. Várom látogatásodat.

Fontos információk

Engedélyezett sebességhatár

Község: 50 km/h
Községen kívül: 90 km/h
Autópálya: 130 km/h

Megengedett alkoholszint: 0.00 ezrelék.

Ne felejtse el, hogy az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon elektronikus autópályajegyre van szüksége! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A központ, természetvédelmi területen helyezkedik el, ahol nem engedélyezett a só általi útszórás. Minden hozzáférési útvonal kaviccsal szórt. Az időjárás a hegyekben nagyon gyorsan változhat, épp ezért a hó és jég esetére javasoljuk a hóláncok előkészítését.

Gyalogos hozzáférés a Lombkorona tanösvényhez

Tekintettel arra, hogy a tél során a gyalogos túraútvonalak nem kezeltek és sípályán történő átkelés nem lehetséges, javasoljuk az új kabinos sífelvonó használatát, amely a Bachledová-völgyből indul. A libegővel megtett út biztonságos, kényelmes és gyors. Probléma nélkül elszállít kisgyermekeket, idős személyeket vagy akár kutyákat is.

Érkezés a síközpontba Bachledka Ski & Sun

Verified by MonsterInsights