©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Hogyan juthat el hozzánk, parkolás

Hogyan juthat el hozzánk, parkolás

Hogyan juthat el hozzánk

A Tátra felől
A fő megközelítési útvonal a BACHLEDKA Ski & Sun központhoz a Bachledova-völgy irányából vezet (Bachledová-völgy 702, Zár). A Zár község (Ždiar) és Barlangliget (Tatranskou Kotlinou) között vezető 66. sz. főútról szükséges lekanyarodni. Az út jól megjelölt, figyelje az információs táblákat, amelyek útbaigazítják a látogatókat. A Bachledová-völgyben számos lehetőség várja a látogatókat és itt található a Bachledkai Gondola alsó állomása is. A kabinos felvonóval történő utazás gyors és kényelmes. A Gondola 7 perc alatt kényelmesen eljuttatja a Lombkorona tanösvényre. A Bachledová- völgyből gyalogosan is elérhető. 

A Zamagurie és a Pieninek felől
Kisfrankvágása (Malá Franková) község felől (Vöröskolostor, Niedzice községek felől), ahol a parkoló közvetlen a pálya alatt található, a Lombkorona tanösvényhez egy 1,4 km hosszú és 250 m szintkülönbségű mezei úton jut el. A parkolóhoz vezető út a templomtól, a község közepétől indul.

Tavas (Jezersko) község felől, ahol a parkoló a sípálya alatt és a SKI Jezersko panzió mellett helyezkedik el, a Lombkorona tanösvényhez egy meredek sípályán keresztül, vagy a Tavas tó körül vezető tanösvényen juthat. Inkább a Tavas tó körüli útvonalat javasoljuk, amely kevésbé fárasztó és sokkal érdekesebb. A Tavas tó körüli útvonal kb. 4 km hosszú. Kisgyermekek és gyengébb kondícióban lévő személyek számára a Tavas község irányából történő gyalogos megközelítést nem javasoljuk.

Parkolás

A hétvégék és az ünnepek során a Bachledka Ski & Sun központban és főleg a Lombkorona tanösvény közelében, meglehetősen nagy a forgalom. Ahhoz, hogy a látogatása a lehető legkényelmesebb legyen, előkészítettünk Önnek néhány információt az útja megtervezéséhez.

 1. A Bachledka központ a következő parkolóhelyekkel rendelkezik:
 • P1, P2 a Bachledová völgyben, 1000 férőhelyes kapacitással
 • P3 Bélai – a Zár községbe vezető főút baloldalán, a Bachledová-völgybe való letérőt követően (fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy Zár (Ždiar) községben és a környékén, egyéb magán parkolóhelyek is találhatóak, amelyek parkolási díjait és feltételeit, nem tudjuk befolyásolni). A parkolóból a központba ingázó buszjárat közlekedik
 • P4 Zár Strednica – amelyet a Bachledová völgy többi parkolóhelyének a foglaltsága esetén használnak ki. A parkoló Zár község végén helyezkedik el. A parkolóból ingázó buszjárat közlekedik.
 • P5 –Kisfrankvágása (Malá Franková) (közvetlen a sípályánál),
 • P6 – Tavas (Jezersko) (közvetlen a sípályánál).
 1. A nyári szezon alatt a P1 – P4 parkolóhelyekért „5 euró/nap” díj kerül felszámításra.

Néhány tanács a végére.

  1. Minél korábban érkezik, annál közelebb parkolhat le. Közvetlen a Bachledová- völgyben található a P1 és P2 parkoló, amelyek kapacitása kb. 1000 gépjármű. A hétvégék és iskolai ünnepek alatt, ezek a parkolók már délelőtt betelnek. Ha a parkolók betelnek, több gépjárművet nem engednek be a Bachledová-völgybe, és ezen gépjárműveket a külső parkolókba irányítják.
  2. Kövesse a parkolók személyzetének, ill. a rendőrség utasításait és parkoljon le az első helyen, ahová irányítják. A következő P3 parkoló, Zár (Ždiar) község irányában, a bal oldalon található, kb. 2km-re a központtól. A parkolóról a Bachledka-központba, napi ingyenes ingázó buszjárat biztosított, mégpedig minden 20-30 percben. A P4 parkoló Zár (Ždiar) község Strednica nevű részén helyezkedik el és a többi parkolóhely telítettsége esetén használandó. A parkolóból, 20-30 percenként ingyenes ingázó buszjárat közlekedik.
  3. Amennyiben a Zamagurie felől érkezik, és kedve van egy kisebb gyalogtúrára, parkoljon a Kisfrankvágási (Malá Franková) parkolóba. Innen gyorsan elérhető az ösvény, amely a jobb kondícióban lévő személyek számára nem megterhelő.
  4. Amennyiben Zár községben foglalt szállást, úgy használja ki az ingyenes buszjáratot, és a személygépjárművét hagyja a szálláshelyen.
  5. A Bachledova-völgyben megtalálhatja a Poprád-Zár autóbusz-járatok megállóit is. A Zár – Bachledová völgy (kereszteződés) megálló, nem egész egy kilométerre helyezkedik el a központtól. A járatok menetrendjét a www.cp.sk oldalon tekintheti meg. www.cp.sk.

Fontos információk

Engedélyezett sebességhatár

Község: 50 km/h
Községen kívül: 90 km/h
Autópálya: 130 km/h

Megengedett alkoholszint: 0.00 prom
Ne felejtse el, hogy az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon elektronikus autópályajegyre van szüksége! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Verified by MonsterInsights