©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

FONTOS  INFORMÁCIÓK

INFO & FAQs

IMPORTANT INFORMATION

 1. Bachledkában a természet mindenki számára elérhető. Az egész központ akadálymentesített, a Bachledka-felvonóba való beszállástól a Lombkorona tanösvényen és a PANORAMA éttermen át a felvonóval való visszatérésig.  A Bachledka-felvonó kényelmes, átszállási gondok nélküli utazást biztosít gyermekes és babakocsis családok, valamint kerekesszékesek számára.
 2. A Bachledova-völgyből a Szepesi-Magura gerincére vezető felvonóval várjuk Önöket. A felvonónak köszönhetően kényelmesen és biztonságosan, autóval kevesebb mint 7 perc alatt eljuthat a Lombkorona tanösvényhez és a PANORAMA étteremhez. A téli időben a síelők is használják, akik aztán eldönthetik, melyik völgyben síeljenek.
 3. Gyalogosan is megmászhatóa Szepesi Magura gerinc a Bachledova-völgyből induló erdei túraútvonalon, de csak saját felelősségre. A Bachledka és a Lombkorona tanösvény is a hegyekben található, ahol változékony és szeles az idő. Kérjük, válasszon megfelelő felszerelést (megfelelő cipő, megfelelő ruházat, erőnlét).
 4. Kisfrankvágásból CSAK gyalogosan lehet eljutni az ösvényhez. Ez egy 1,1 km hosszú, közepes kihívást jelentő emelkedő ösvény egy réten keresztül.
 5. Jezerskóbólindul a Jezersko-tó körüli túraútvonal, amely a Szepesi-Magura gerincére, a PANORAMA panorámás étteremhez és a Lombkorona tanösvényhez vezet. Ez egy közepesen intenzív emelkedő. A Jezerskóból lefelé vezető utat nem ajánljuk, mert meredek és nehéz.
 6. Kölcsönzőhely.Ha nincs Önnél babakocsi, a sétány bejáratánál visszatérítendő letét ellenében szívesen biztosítunk egyet. Érdeklődés esetén az Infocentrum épülete melletti sportboltban gyermek túrahordozót is tud kölcsönözni. 1 éves kor alatt ingyenes, további információért kattintson IDE.
 7. A túraútvonal terepe nem alkalmas babakocsis és kerekesszékes közlekedésre.Kisgyermekek és idősek számára nehéz lehet a túrázás. Fontolja meg, hogy képes-e vállalni a mászást, ellenkező esetben javasoljuk, hogy használja a felvonót.
 8. Jegyek elővételben nem rendelhetők vagy foglalhatók.Ezeket a Bachledka Ski & Sun hegyi üdülőközpont Bachledova-völgyben található jegypénztárában vagy közvetlenül a tanösvény bejáratánál lehet megvásárolni, és bankkártyával is lehet fizetni. Az egyéni belépésre ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint a csoportos belépésre. A csoportokat elsősorban a Bachledka Ski & Sun hegyi üdülőközpont információs központjában fogadjuk.
 9. Az utazás hossza.Szánjon 3-4 órát arra, hogy felsétáljon a gerincre, és meglátogassa a tanösvényt, a felvonóval való utazásra pedig 1,5-2 órát.
 10. Az utolsó jegyértékesítés a felvonóra és a tanösvényremindig 65 perccel a nyitvatartási idő vége előtt történik. Az utolsó belépés a tanösvényre egy órával zárás előtt lehetséges! Szervezze utazását úgy, hogy időben odaérjen a tanösvényre. A gyalogos kijáratnál az értékesítés legalább egy órával a tanösvényre való utolsó belépés előtt kezdődik. A Bachledova-völgyből körülbelül 1 órát vesz igénybe a tanösvényre való feljutás, plusz a parkolás, jegyvásárlás stb. Annak érdekében, hogy biztosan eljusson a tanösvényre, jobb, ha korán érkezik. A központ és a tanösvény jelenlegi nyitvatartási idejét megtekintheti itt.
 11. Ha kutyájával érkezik a tanösvényre,a tanösvény bejárata előtt szép ketrec áll rendelkezésre a kutyák számára. A tanösvényre kutyát és más állatot nem engednek be / még kistestű kutyákat, macskákat, görényeket stb. sem.
 12. A kilátótoronyból induló csúszda nyitva van (a téli szezonban is), és 120 cm magasságnál nagyobb felnőttek és gyermekek számára kínál szórakoztató utazást. Jegyek közvetlenül a csúszdánál kaphatók. Egy út ára

Často kladené otázky – FAQs

Gyakran Ismételt Kérdések – GYIK

Szeretne kérdezni valamit? A választ az alábbi részben találja meg.

JEGYEK ÉS FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Hol és hogyan lehet jegyet vásárolni? Jegyek vásárolhatók a Bachledka Ski & Sun hegyi üdülőhely pénztáraiban a felvonó felszálló állomásán, közvetlenül a Lombkorona tanösvény bejáratánál vagy az Infocentrumban. Az utolsó jegyárusítás a tanösvény felvonójára mindig 75 perccel a tanösvényre való utolsó belépés előtt történik. Az utolsó belépés a tanösvényre egy órával zárás előtt lehetséges! Szervezze utazását úgy, hogy időben odaérjen az ösvényre. A gyalogos kijáratnál az utolsó értékesítés legalább egy órával a tanösvényre való utolsó belépés előtt kezdődik. A Bachledova-völgytől körülbelül 1 órát vesz igénybe a túrázás, plusz a parkolás, jegyvásárlás stb.  Annak érdekében, hogy biztosan eljusson a tanösvényre, jobb, ha korán érkezik. Megtekintheti a Bachledka Ski & Sun és Lombkorona tanösvény hegyi központ aktuális nyitvatartását itt. 

Hogyan lehet fizetni? A pénztárakban, üzletekben és vendéglátóhelyeken euróban (€) és bankkártyával is lehet fizetni. Fizetés más pénznemben (pl. PLN, HUF) nem lehetséges.

Lehet online jegyet venni? Nem, jegyeket csak a Bachledka Ski & Sun hegyi üdülőközpont jegypénztáraiban lehet vásárolni, a Bachledka Ski & Sun hegyi üdülőközpont Bachledova-völgy gyalogos sétányán található információs központ épületében, vagy a Lombkorona tanösvény bejáratánál található jegypénztárakban.

Csoport vagyunk, sorba kell állnunk a jegyekért? Nem, csoportok számára is vásárolhat jegyet a Bachledova-völgy Infocentrumban, ahol először a csoportokat fogadjuk. Ha az egész csoport gyalogosan járja végig a tanösvényt, a jegyeket a Lombkorona tanösvény bejáratánál lévő jegypénztáraknál is megvásárolhatják. Csoportnak minősül az azonos típusú jegyre jogosult személyek szervezett csoportja. Az egész csoportra szóló csoportjegyet a csoportvezető állítja ki. A csoporttagok egyénileg csoportos jegyet nem vásárolhatnak.

Lehet jegyet foglalni egy adott napra és időpontra? Nem, jegyfoglalás nem lehetséges. A látogatók száma és a parkolók telítettsége miatt nehéz lenne garantálni, hogy időben odaérjen a tanösvényre. A tanösvényre szóló jegyek nem fogynak el, azokat folyamatosan árusítják a központ nyitvatartási rendje és az általuk meghatározott szabályok szerint. A gyalogos kijáratnál az utolsó értékesítés legalább egy órával a tanösvényre való utolsó belépés előtt kezdődik. A Bachledova-völgytől körülbelül 1 órát vesz igénybe a túrázás, plusz a parkolás, jegyvásárlás, stb.  Annak érdekében, hogy biztosan eljusson a tanösvényre, jobb, ha korán érkezik. Megtekintheti a Bachledka Ski & Sun és Lombkorona tanösvény hegyi központ aktuális nyitvatartását itt. 

Biztosítanak kedvezményeket diákoknak, elszállásolt vendégeknek, Gopass, ISIC, ITIC, fogyatékkal élőknek, vagy egyéb kedvezményeket?  A jegyárak figyelembe veszik a korosztályi tarifákat, és kedvezményeket biztosítanak a gyermekek, az idősek és a családok számára. A fogyatékkal élő személyek kártyájával rendelkezők (ZŤP-S) saját maguk és kísérőjük számára kedvezményre jogosultak. A fogyatékkal élő személyek kártyájával rendelkezők (ZŤP-S) jogosultak a szenior tarifára. A fogyatékkal élő személy kártyatulajdonosának (ZŤP-S) kísérője ingyenes belépőjegyet kap. A kedvezmények nem vonhatók össze. A Gopass kártya nálunk nem érvényes.

Az interneten árulnak jegyeket, miért nem lehet postai úton elküldeni őket? A webáruházban kizárólag ajándékutalvány vásárolható, melyet ajándékba adhat szeretteinek. A nyomtatott példányokat postán küldjük. Ez nem online jegyértékesítés.

Van ATM vagy pénzváltó az üdülőhelyen?  A Bachledova-völgyben jelenleg nincs bankautomata vagy pénzváltó. A legközelebbi bankautomata Zár faluban, a posta épületében található. Terveink szerint a jövőben Bachledova-völgyben is telepítünk bankautomatát.

LÁTOGATÁS GYEREKEKKEL

Lehet babakocsival sétálni a tanösvényen? A Lombkorona tanösvényt a Bachledova-völgyből felvonóval lehet megközelíteni, amely a babakocsis gyerekeket is könnyedén szállítja. A Lombkorona tanösvény bejáratánál kocsit is bérelhet, visszatérítendő letét ellenében. Babakocsival, kisgyerekekkel vagy mozgáskorlátozott személyekkel való túrázásra nem alkalmas. 2,6 km hosszú erdei ösvény vezet hozzá a Bachledova-völgy felől. Javasoljuk, hogy a kisgyermekeket túrahordozóban vigyék, amelyet a Bachledova-völgyi Infocentrumban bérelhetnek. Közvetlenül a Lombkorona tanösvény bejáratánál ingyenesen bérelhet kocsit is.

Hol lehet kocsit bérelni? Van elég belőlük, és ingyenesek? Babakocsik bérelhetők a Lombkorona tanösvény bejáratánál található jegypénztárban. 5 db kiváló minőségű MOON kocsi áll rendelkezésre, ami eddig elegendőnek bizonyult. A pénztárnál 20 € visszatérítendő letét ellenében kölcsönözhet egy kocsit.

Hol bérelhetek hordozót? Ingyenesek? Az Infocentrum mellett található sportboltban babahordozó bérelhető. Az Ergobaby hordozó 1 éves korig alkalmas, és 20  € visszatérítendő letét ellenében ingyenes. Nagyobb, legfeljebb 18 kg súlyú gyermekek számára is alkalmas hordozó bérelhető 5 €  + 20 € visszatérítendő letét ellenében.

Megfelelő úti cél a Lombkorona tanösvény egy iskolai kiránduláshoz? Igen, a tanösvény kiválóan alkalmas kirándulóhely olyan iskolák számára, ahol különböző korú gyerekek tanulnak. A gyerekek képesek végigjárni a tanösvényt, ahol különböző, oktatási célú megállók és játékok várják őket. A tanösvény körül játszóterek és egyéb, gyermekeknek szóló attrakciók találhatók.

Még a gyerekek is képesek feljutni a tanösvényen? A Bachledova-völgyből a tanösvényhez vezető út 2,6 km hosszú, 300 m szintemelkedéssel. Normál tempóban kb. 45 perc – 1 óra az út. Körülbelül 4 éves kortól a gyerekek szünetekkel végig tudják járni. De ne feledkezzen meg a megfelelő cipőről és ruházatról sem. Az erdőben egy hegyvidéki környezetben tartózkodik, ahol az időjárás változékony.

Biztonságos az ösvényen való mozgás a gyerekek számára? Igen, a Lombkorona tanösvény minden része biztosítva van, hogy a gyerekeknek ne essen baja. Minden rész – korlátok, adrenalin akadályok és egyebek – fémhálóval van rögzítve.

IDŐSEK ÉS KORLÁTOZOTT MOBILITÁSÚ EMBEREK

Akadálymentesített az ösvény és a bejutás? Az egész központ akadálymentesített, és mozgáskorlátozott személyek számára is alkalmas, a felvonóra való felszállástól a Lombkorona tanösvényen és a PANORAMA éttermen át a visszavezető felvonóig. Mindenki kényelmére gondolunk, és azt is szeretnénk, hogy a természet mindenki számára elérhető legyen.  A téli szezonban a jezerskói felvonó kizárólag síelők és snowboardosok számára üzemel. Turistáknak szigorúan tilos felmenni erre a felvonóra!

Fogyatékossággal élő időskorúként jogosult vagyok kedvezményre? Az árlista tartalmazza a nyugdíjasok és a fogyatékkal élő személyek kártyájával (ZŤP-S) rendelkező polgárokra érvényes árakat, akik nyugdíjas belépődíjat fizetnek. A klasszikus rokkantsági kártyával rendelkező látogatók nem jogosultak kedvezményre.

Nyugdíjasok csoportja vagyunk, milyen kedvezményt kapunk? Több mint 15 főből álló, azonos típusú jegyre jogosult személyek csoportjaként jogosultak csoportos kedvezményre is. A jegyárakat az árjegyzék tartalmazza, amely megtalálható ezen az oldalon. A téli szezonban síelő csoportnak minősül az azonos típusú jegyre jogosult, 20 fő feletti szervezett csoport. Egy síelő csoport csoportos kedvezményre jogosult az adott tarifából, azaz 10% kedvezmény az egész csoportra + minden 11. személy jelképes összegért kap síbérletet.

CSOPORTOK

Szükséges előzetes regisztráció a csoportok esetében? Nem. Szervezett csoport esetén a csoportos jegyeket elsőbbségi árusítással kínáljuk az információs központban. Mindenki saját jegyet kap, amelyet a felvonó és a tanösvény bejáratánál lévő forgókapuhoz érint. A téli szezonban a chipkártyáért 2 € felárat kell fizetni.

Mennyi a csoportos kedvezményünk? 15-nél több, azonos típusú (Felvonó / Tanösvény) jegy vásárlásakor kedvezményre jogosult, amely megtalálható ezen az oldalon. Mindkét bejáratra vásárolhat egy jegyet. Ha több mint 20 azonos típusú jegyet vásárol a téli szezonban, az egész csoportra 10% kedvezmény jár + minden 11. személy a csoportban 2 €-ért kap jegyet.

Vegyes csoport vagyunk, pl. 10 felnőtt és 10 gyerek. Jogosultak vagyunk kedvezményre? Nem, csoportos kedvezményre csak 15 db azonos típusú (Felvonó / Tanösvény) jegy vásárlásakor jogosult. Néha érdemes kiszámolni, hogy a csoportos kedvezmény magasabb lesz-e, mint a gyerekkedvezmény, ha egyénileg vásárol jegyet. Alternatív megoldásként családi jegyeket is kínálunk (2 felnőtt + 1-2 gyerek). A téli szezonban a síelők számára, ha több mint 20 azonos típusú jegyet vásárolnak, akkor az egész csoportra 10% kedvezmény jár + minden 11. személy a csoportban jegyet kap a feltételek szerint.

Szükségünk van túravezetőre? A Lombkorona tanösvény meglátogatásához nincs szükség túravezetőre. Önállóan is élvezheti a tanösvényt. A tanösvény útvonala mentén elhelyezett oktatótáblákon érdekes információkat találhat a helyi természetről.

Rendelhetünk túravezetőt? Amennyiben igen, hogyan? Igen, a túravezetőket a 052/449 81 01 telefonszámon vagy az info@chodnikkorunamistromov.sk e-mail-címen lehet lefoglalni legalább 5 nappal előre. A PIENAP munkatársai számos oktatási programot szerveznek.

Busszal jövünk, hol állhatunk meg? A busz eljuttatja a Bachledova-völgyig, majd a parkolóban várakozhat. A parkolási árlistát megtalálja ezen az oldalon.

Programszervező iroda vagyunk, és rendszeresen járunk a tanösvényre az ügyfelekkel, mindig fizetnünk kell a belépőért? Nem, az irodai túravezetők számára vannak belépőkártyáink, amelyek ingyenes belépésre jogosítják őket. A kártyát az Infocentrumban állítják ki. A kiállításához szüksége van egy fényképre és a cég adataira. Feltétele, hogy szezononként legalább 10 alkalommal, nagy csoporttal látogassanak el a központba.

LOMBKORONA TANÖSVÉNY ÉS HÁZIÁLLATOK

Meglátogathatom a tanösvényt a kutyámmal vagy más házi kedvencemmel? A Lombkorona tanösvényen háziállat nem engedélyezett, még pórázon, ketrecben vagy táskában sem. A tanösvény bejáratánál speciális, vízzel ellátott ketrecek vannak, ahol biztonságosan otthagyhatja kedvencét a tanösvény látogatása alatt. A ketrecek használata ingyenes. A ketrecek kulcsai 5 eurós visszatérítendő letét ellenében vehetők át a tanösvény bejáratánál található pénztárban.

PARKOLÁS ÉS ÉRKEZÉS

Hol van a legközelebbi parkolóhely? A legközelebbi parkolók közvetlenül a Bachledka Ski & Sun üdülőhelyen találhatók. Körülbelül 1000 parkolóhely áll rendelkezésre.

Milyen messze van a tanösvény a Bachledova-völgy parkolójától? A Bachledova-völgy parkolójából egy felvonó visz fel a gerincre a Panoráma étteremhez, a Gyermekvilághoz és a tanösvényhez, kevesebb mint 7 perc alatt. A Bachledova-völgyi parkolótól 2,6 km-re van a gerinc, egy 300 m-es szintemelkedésű erdei úton. Az út körülbelül 45 percet vesz igénybe.

Mely parkolók tartoznak Bachledkához? A Bachledka Ski & Sun hegyi üdülőhelyen van egy P1 és P2 parkoló a Bachledova-völgyben, egy P3 parkoló Belskében (kb. 1,5 km-re a Bachledova-völgytől, a Zár felé vezető út bal oldalán), egy P5 parkoló a Mala Frankova-lejtő alatt és egy P6 parkoló a Jezersko-lejtő alatt.

Mennyi a parkolási díj?  A logónkkal ellátott, munkatársaink által kiszolgált parkolóinkban a parkolás díja az árlista szerint történik, amelyet megtekinthet ezen az oldalon.

Hogyan juthatunk el Bachledkába tömegközlekedéssel? A Tatranská Javorina (Jávorkeret), Tatranská Lomnica (Tátralomnic), Poprad (Poprád) és Kežmarok (Késmárk) felől érkező buszok megállnak a Bachledova-völgyi kereszteződésnél (1,5 km a Bachledka üdülőhelyig). Ha vonattal érkezik, szálljon le Poprádon, és menjen busszal Ždiarba (Zárba). A téli szezonban síbusz is közlekedik. Részletesebb információkat arról, hogyan juthat el hozzánk, hol lehet parkolni és mikor jár a síbusz, itt talál.

A rendőrség nem engedett be minket a Bachledova-völgybe, miért? Ha a Bachledova-völgy parkolóhelyei megtelnek, minden autót a parkolókba terelnek. Ha szabaddá válnak a parkolóhelyek a völgyben, több autót engednek be.

JELENLEGI HELYZET A KÖZPONTBAN

Milyen az időjárás? Ha szeretné megtudni, milyen most az időjárás és milyen lesz, nézze meg a webkamerát, vagy kövesse az időjárás-előrejelző alkalmazásokat Ždiarban (Zár), amelyek meglehetősen pontosak.

Nyitva van, ha esik vagy havazik? A felvonó és a Lombkorona tanösvény minden időben nyitva van, kivéve, ha vihar vagy orkán van. Rossz időben viszont nem sok haszna lesz a sétának. A tanösvényről rossz lesz a kilátás, csak a környező fákat fogja látni a ködben. A gyalogos bekötőút az erdőben van, esőben sárra is számítani kell.

Van hova behúzódnunk, ha esni kezd? Igen, a hegygerincen található a Panoráma étterem, mely nagy befogadóképességű, bababarát, és a legkisebbek számára is megfelelő fogásokat kínál. A PANORAMA Bachledka étterem épületében kávézó és bár, mosdó, ajándékbolt, kisgyermekes családok számára kialakított létesítmények, gyermeksarok és oktatási szoba is található.

Hányan vannak az üdülőhelyen, eljutunk még a tanösvényre? A Lombkorona tanösvény kapacitása nincs korlátozva. A kérdés az, hogy hol talál parkolóhelyet, sikerül-e időben eljutni a tanösvényhez és jegyet venni. Ezért azt javasoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban menjen, és legkésőbb 2,5 órával a nyitvatartási idő vége előtt legyen Ždiarban (Zárban). Soha nem lehet tudni, milyen gyorsan sikerül leparkolni, és hányan állnak majd sorba a jegyekért. A helyzet webkamerákon is megtekinthető, vagy telefonon tájékozódhat a +421 52 44 98 101 telefonszámon.

Mennyi ideig tart a jegyvásárlás? Ez függ a központban tartózkodók számától, a napszaktól, a naptól és az időjárástól. Általában 10:00 és 14:00 között vannak a legtöbben, amikor a várakozási idő hosszabb. Hosszabb a várakozási idő ünnepnapokon, hétvégén és munkaszüneti napokon is.

Verified by MonsterInsights