©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Lombkorona tanösvény

Lombkorona tanösvény

Fedezze fel a tatrókat a fatörzsekből

A Bachledkai Lombkorona tanösvény a Szepesi-Magura gerincén helyezkedik el, a Pieniny és a Tátrai Nemzeti park határán. Enyhe emelkedéssel biztonságosan vezeti fel a földről, teljesen 24 méteres magasságig, közvetlen a fák lombkoronájáig. Megmutatjuk Önöknek, miben rendkívüli a helyi természet. Az erdei élet részévé válik és számos olyan élőlényt és növényt ismerhet meg, amelyekre valóban kevés helyen találhat rá.  Az 1 234 m hosszúságú útvonal, egy gyönyörű, változatos erdőn vezet át, ahol különböző meglepetések és ismertetők várnak Önre. Teljesen elkápráztatja a Bélai-Havasokra, Pieninekre és a mesés Zamagurie-re nyíló lélegzetelállító kilátás, amelyet egy 32 méter magas toronyból élvezhet ki, amivel maga a Tanösvény végződik. A lombkoronákba vezető kirándulás, élmény lesz a gyermekek, fiatalok és az idősebbek számára is. A Tanösvényhez kényelmesen elszállítja az új kabinos libegő. Maga a tanösvény max. 6% -os emelkedéssel rendelkezik, tehát egy teljesen akadálymentes attrakcióról van szó. Azért, hogy a Lomkorona tanösvény egészségügyi okokból, fizikailag mégis igényesebb legyen, a bejáratánál egy kocsit kölcsönözhet teljesen ingyen, amellyel a lombkoronák között közlekedhet. A Lombkorona tanösvény az egész év folyamán nyitva tart.

Gyerekek és családok

A kis látogatóink számára, a központ előtt két játszóteret is előkészítettünk. Az erdei állatok pedig különböző feladatokat és tevékenységeket készítettek elő a számukra, amelyek kellemessé teszik a sétát a fák koronáiban. Ha a Lombkorona tanösvényt, kisbabával szeretné meglátogatni, kihasználhatja a gyermekhordó kölcsönzőt, az ajándékboltunkból. A gyermekkocsi ingyenesen a rendelkezésére áll a pénztárakban, a Lombkorona tanösvény bejáratánál. További információkat a kölcsönzőről.

Oktatási program

A gyönyörű erdők szívében bemutatunk egy teljes sor védett élőlényt és növényt, megismerheti a terület egyediségét és az időjárás pusztító erejének a következményeit is. Ha szeretne a Szepesi-Magura természetéről többet is megtudni, előkészítettünk Önnek néhány programot, amelyek a természet megismerésére, madarak megfigyelésére vagy a Zamaguriai mezők gyógyító kincseinek a felfedezésére összpontosítanak. A kísérőink a legalkalmasabb személyek – a Pieninek Nemzeti Park dolgozói lesznek.További információk a kísérőkkel szervezett programokról.

Adrenalin-megállók és a csúszda

A Lombkorona-tanösvényen keresztül vezető útja során két adrenalinponton is megállhat. Nem csak a gyermekek tehetik próbára az egyensúlyukat egy kitekintésben, amely látszólag egy veszélyes szakadékot rejteget maga alatt. Természetesen minden látványosság maximálisan bebiztosított. A 32 méter magas torony csúcsán, a gyaloghálón való áthaladás során egy adrenalinnal teli élményben lehet része, ahol a mélybe tekinthet. Egy vidám lecsúszást élhet át a 67 méter hosszú száraz csúszdán, amely néhány másodpercre rövidíti az útját. A csúszda a téli szezonon kívül az egész év folyamán nyitva tart. További információkat és aktuális tájékoztatást a következő oldalon talál:www.chodnikkorunamistromov.sk

 

Verified by MonsterInsights