©2022 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Szeretné a téli szezon során sílécre állítani a gyermekeit? Olvassa el, hogy erre mikor van a legmegfelelőbb alkalom és hogyan kezdjen neki.

Szeretné a téli szezon során sílécre állítani a gyermekeit? Olvassa el, hogy erre mikor van a legmegfelelőbb alkalom és hogyan kezdjen neki.
dec 10 BAJAN Wordpress

Szeretné a téli szezon során sílécre állítani a gyermekeit? Olvassa el, hogy erre mikor van a legmegfelelőbb alkalom és hogyan kezdjen neki.

 

Mikor és hogyan jó a síelés elkezdése? Erre a leggyakoribb kérdésre nincs egy univerzális válasz. Úgy, ahogy minden gyermek más korban kezd el járni, a síelésnél is eltérő a helyzet. Általánosan viszont érvényes, hogy a gyermeknek olyan korban kellene lennie, amelyben képes a mozgása koordinálására, érti az utasításokat és képes az együttműködésre is. Jó jel például, ha már képes a kerékpár használatára, esetleg tud bukfencezni. A legtöbb gyermeknél ezen képességek 3-5 éves korukban jelennek meg. Másoknál valamivel később. Még mielőtt kifizetné a gyermek síiskoláját, próbálja a gyermekét egy bérelt sílécre állítani, például a nagyinál az udvarban. Ha ellenezni fogja, várjon még az oktatással, hogy az első síelés ne végződjön dacolással.

Mielőtt először sílécre állítja a gyermekeit, próbálja az első szokásokat még otthon kialakítani

Hagyja a gyermekeit sícipőben lépegetni a lakásban vagy „rollerezni” egy felkapcsolt síléccel, a ház előtti hóban. Hogy a gyermekek megkedveljék a síelést, vigye őket a sípályára szép időjárási viszonyok mellett. Figyeljen arra, hogy a gyermekek ne legyenek éhesek szomjasok, ne kelljen pisilniük, ill. ne is fázzanak. A kisgyermekeknél a síelés első óráinak főleg a szórakozásról kell szólnia. Ne becsülje túl az időt sem. A gyerekeknek elegendő lesz egy órácska a síléceken. Egy óra délelőtt és egy óra délután. Szintén jó, ha nem messze a sípályától van egy helyiség, ahol felmelegedhetnek.

Magunk tanítani vagy síiskolába adni

Az, hogy jól tud síelni, még nem jelenti azt, hogy erre jól meg is tudja tanítani a gyermekeit. A kezdetek nagyon fontosak, mivel ilyenkor alakul ki a gyermekek kapcsolata magához a síeléshez. Ha az első lépések nem tetszenek neki, később csak siratással kényszerítheti őket síelésre. A legtöbb oktató egyetért abban, hogy a legjobb a gyermekeket az első leckékre síóvodába adni. Válasszon ki egy olyan síovit, amely a kisgyermekek oktatásának a területén tapasztalt oktatókkal rendelkezik. Legalább az első két órának egyedi oktatásként kellene lezajlania. Ha a gyermek már megtanulja az első síelési szokásait, csatlakozhat a további gyermekek csoportjához. A síóvodák általában egy szép a gyermekeknek kialakított térrel, felvonószalaggal és mesefigurákkal rendelkeznek, ami a gyerkőcöknek jobban tesszhet, mint sílécekkel felsétálni a ház mögötti hegyre. Ha az egyedi oktatás mellett döntene, ismerje meg az oktatóvideókat, cikkeket és látogasson meg egy síóvodát, ahol kellemesebb hangulatú lesz az oktatás.

Milyen síléceket válasszunk

A kezdetekhez elegendőek a rövidebb és szűkebb sílécek. A gyermekek számára elérhetőek a beállítható nagyságú sílécek is, hogy legalább néhány telet kitartsanak. Szintén gondolja át, hogy valóban szükséges-e a felszerelés megvétele. Ha nem síel túl gyakran és nem biztos benne, hogy a gyermekeinek tetszeni fog a síelés, gondolja át a bérlet lehetőségét is. A jó síközpontok rendelkeznek a felszerelések minden méretével, beleértve a sisakot is. A teljes felszerelés bérletének az ára a Bachledkában csak 17 euró/nap.

Tanuljanak együtt

Szívesen töltene időt a gyermekeivel a síléceken, de ne tud síelni? Béreljen egy oktatót önmaga számára is. Sokan felnőtkorban kezdenek síelni. A sípályákon számos olyan turistát láthat, akik először állnak síléceken. A síiskolákban a felnőttek az ügyfelek felét teszik ki. Sose késő elkezdeni.