©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

A nyugdíjas klubbal a fák koronái közé? Természetesen igen.

A nyugdíjas klubbal a fák koronái közé? Természetesen igen.
ápr 29 BAJAN Wordpress

Azon gondolkozik, hová menjen kirándulni a nyugdíjas klubban lévő barátaival, hogy mindenki jól érezze magát? A Bachledka egy kiváló választás. A kirándulás nehézségi fokozatát előre is megtervezheti. A Lombkorona tanösvény magában is egy nagyon érdekes látványosság, amely gyönyörű kilátást biztosít a Magas Tátrára, Zamagurie-ra, illetve az egész környékre madártávlatból. A mozgáskorlátozott látogatók számára az egész terület akadálymentes és szükség esetén ingyenesen kölcsönözhetők kerekesszékek is. A Szepesi-Magura csúcsára kényelmesen feljutnak a Bachledová-völgyből, a kabinos-felvonó segítségével. A fizikailag jobb kondícióban lévők elindulhatnak akár a 6,5 km hosszú tanösvényen a Tavasi tóhoz is, vagy felgyalogolhatnak a Szepesi Magurára a kilátótoronyhoz (a hossza 2,6 km, a szintkülönbség 300 m). A nyugdíjasokat speciális menükkel és kedvezményes belépőkkel is várjuk. Az ajánlatok és az árak itt tekinthetőek meg.

A kirándulást nem szükséges előre megrendelni. A belépőket gyorsan megvásárolhatja az információs központban, ahol a csoportok elsőbbségi kiszolgálásban részesülnek. Viszont, ha szüksége van idegenvezetésre vagy étkezésre, akkor kérjük a csoport előzetes bejelentését, mégpedig 7 nappal az érkezés előtt, az Információs központ elérhetőségein.

Hogyan juthat el hozzánk? Ha saját autóbusszal érkezne, az autóbusz felviheti teljesen a kabinos felvonó alsó állomásáig. Az autóbuszok számára a parkolódíj 10 euró/nap. Ha a tömegközlekedést választotta, úgy először a Poprad-Tatry vasútállomásra szükséges eljutnia, ahonnan a Zár községbe közlekedő autóbuszokkal, eljuthat a Bachledová-völgybe. Kiszállnia a „Bachledova dolina-Rázcestie” megállón szükséges, amely kb. 1 km távolságra található a kabinos felvonótól.

Mikor érkezzünk? A Bachledka egy gyönyörű kiránduló-célpont az egész év folyamán. A csoportok számára javasoljuk a tavaszi, illetve az őszi időpontokat, főleg hétköznapokon, amikor kevesebb turista van a központban, így jobban kiélvezheti a kirándulást.

Verified by MonsterInsights