©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Ako byť lepší lyžiar – 7 tipov

Ako byť lepší lyžiar – 7 tipov
nov 22 bachledka
ako-byt-lepsi-lyziar-7-tipov

Lyžovanie, ako takmer čokoľvek iné, sa stáva zábavnejším, keď sa zlepšujete. Najlepší lyžiari sa nikdy neprestanú učiť a každý malý objav prináša viac sebavedomia, viac odmien a otvára viac možností, keď sa nabudúce postavíte na zjazdovku. Bez ohľadu na úroveň vášho lyžovania, tu je 7 užitočných tipov, ktoré vám pomôžu stať sa lepším lyžiarom a čo najlepšie stráviť čas na snehu.

 

1. Odhodlajte sa na 100%

Oddanosť je základom každého zjazdového alebo adrenalínového športu. Čokoľvek, k čomu pristupujete obranne a akýkoľvek pohyb, ktorý urobíte napoly, vás znevýhodňuje skôr, ako začnete. Nesmelé lyžovanie vás vyvedie z rovnováhy. Najhoršie je, že vám to berie ten najlepší pocit z lyžovania – nechať lyže kĺzať.

2. Upevnite svoj postoj

Vyvážený postoj robí lyžovanie oveľa jednoduchším. Byť atletický a sústredený na chodidlá vám dáva integritu, ktorú potrebujete na vykonávanie lyžiarskych manévrov. Lyžujte od „chodidiel hore“. Lyže sú spojené s vašimi nohami, takže pohyby vykonané nohami budú mať od lyží okamžitú odozvu. Horná časť tela váži oveľa viac ako spodná časť tela, takže čím menej s ňou budete pohybovať, tým budete efektívnejší.

3. Nechajte lyže kĺzať

Gravitácia je to, čo vás ťahá dole kopcom a bez nej by nebolo lyžovanie. Napriek tomu sa väčšina ľudí bojí tomu podľahnúť a nechať lyže kĺzať. Stačí pochopiť jednoduché : Keď sú lyže otočené dole svahom, naberajú rýchlosť a bežia hladko. Keď sú lyže otočené šikmo na svah, spomaľujú.

4. Vonkajšia lyža

Ak máte pocit, že by ste mohli zdvihnúť vnútornú nohu, potom ste na dobrej ceste. Jedno zo základných princípov lyžovania – zaťažím pravú nohu, idem doľava / zaťažím ľavú nohu, idem doprava.

5. Meňte intenzitu

Väčšina zdatných lyžiarov si nájde zónu, ktorá sa im páči, a zostane tam. Niektorí milujú kľudné spúšťanie pod kontrolou, iní chcú z každej sekundy dňa vyžmýkať maximum. Oba tieto prístupy môžu byť užitočné, ale ani jeden z nich nevyužije váš potenciál na maximum. Aby ste neustále napredovali, musíte trénovať v celom spektre.

6. Napredujte

Cvičenia môžu urýchliť váš pokrok, ak sa používajú správne. Uistite sa, že akékoľvek cvičenie priamo súvisí so slabou stránkou vášho lyžovania; nie každý sa musí dotýkať kolien! Venujte pozornosť novým pocitom pri vykonávaní cviku, nielen výsledkom. Keď sa naučíte cvik v ľahkom teréne, zmeňte rýchlosť a tvar oblúka a skúste to na náročnejších miestach. Pohyb musíte trénovať vo všetkých situáciách.

7. Pravidelne sa kontrolujte

Nech sú vaše ciele akékoľvek, externá spätná väzba je nevyhnutná, aby ste sa udržali na správnej ceste. Lekcie od profesionála vám dajú predstavu, kde sa nachádzate a kam sa vydať ďalej

Naučte sa lyžovať a snowboardovať ako profesionál alebo len tak rekreačne, pre radosť. Tím skúsených inštruktorov postaví na lyže i tých najväčších bojkov. Či ste škôlkar alebo dôchodca, naši vždy usmiati inštruktori Gorgyho lyžiarskej školy naučia lyžovať každého. Pre rezerváciu a viac informácií navštívte www.bachledka.sk/zima/sluzby/lyziarska-skola

Verified by MonsterInsights