©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.
Novinky2

Mi vagyunk a LEGENDÁRIUM 2024

In Novinky2 on

 

 

 

Családok gyerekekkel indulnak kalandos expedícióra a Prešov régióban

 

PREŠOV, 2024. június 14. – Megkezdődött a nyári utazási verseny, a Legendarium kilencedik kiadása a Prešov régióban. A turizmus támogatására létrehozott projekt szórakoztató módon mutat be különféle kirándulási tippeket. Ebben az évben 17 széf van elhelyezve a természetben versenymatricákkal, és a közönség 77 létesítményben szerezhet versenybélyegeket.

 

A Legendarium kilenc éve elengedhetetlen része a nyárnak a Prešov régióban. Minden évben az Északkelet-Szlovákia Regionális Turisztikai Szervezet készíti. A családok számára szórakoztató utazás június 14-én kezdődött és 2024. szeptember 8-ig tart.

 

A Legendarium egy olyan projekt, amelyet a turizmus támogatására és a szolgáltatások igénybevételének ösztönzésére hoztunk létre ebben a szegmensben. Minden kirándulás ötvözi a természeti helyszíneket és különféle létesítményeket, amelyek élményeket és programokat nyújtanak a családoknak. Ez növeli a látogatók számát a régióban, meghosszabbítja a tartózkodás időtartamát, és támogatja a kapcsolódó szolgáltatások széles skáláját. Örülünk, hogy minden évben számos létesítmény csatlakozik a projekthez, közösen bemutatva a Prešov régió sokszínűségét” – mondta Martin Janoško, az Északkelet-Szlovákia KOCR igazgatója.

 

A kirándulók konkrét kirándulási tippeket találnak a www.legendarium.info weboldalon és a Legendarium – Kalandos expedíció című brosúrában. A brosúrák ajándékként beszerezhetők a részt vevő létesítményekben vagy a Prešov régió turisztikai információs központjaiban. Minden kiránduláson a gyermekeket helyi legendákról szóló történetek kísérik. 17 természeti helyszínen széfek vannak elrejtve versenymatricákkal. A gyerekek játékos módon találhatják meg őket a nyomok segítségével. Ezen kívül 77 létesítményben 40 féle versenybélyeget gyűjthetnek, mint például múzeumok, kastélyok, fürdők, turisztikai központok, szórakoztató parkok stb. A kiválasztott létesítményekben versenyfeladatok is várnak a gyerekekre, amelyek színesebbé teszik a túrát.

 

A gyerekek nyáron jutalmakat kapnak az összegyűjtött matricákért és bélyegekért. A végén sorsolásra kerül sor értékes nyereményekért.

 

A tavalyi évben az hivatalos statisztikák szerint több mint 3300 gyerek vett részt a versenyben egész Szlovákiából és külföldről is. A gyerekek több mint 35700 versenydarabot küldtek be a záró sorsolásra.

 

Vonzó helyszínek

A projekt magában foglalja az egész Prešov régiót. Bardejovban és környékén Roland lovag kíséri a gyerekeket a pihenőzónába a fán lévő házzal a Cseresznye-nyeregben. A Poloninákban a kiválasztott helyszínek közé tartozik az Új Sedlica sötét égboltja alatt található ösvény. A Legendárium résztvevői felfedezhetik az Údoli új kilátótornyát (Stará Ľubovňa kerület), a Matiašovce falu feletti kilátót, amely kilátást nyújt a Pieniny-hegységre, vagy a Blajzloch-tó melletti tanösvényt a Szlovák Paradicsom szélén. Az Északkelet-Szlovákia KOCR két figyelemre méltó helyszínre vezető ösvényeket jelölt megDúpna-barlang a Humenné kerületben és Veterná diera Mirkovce falu felett, Prešov közelében. A nyár újdonságai közé tartozik a Hámorská mašinka Máša vonat Zemplínske Hámréban, az I. világháborús kiállítás Veľkropban, az újonnan megnyitott múzeum Spišská Teplicában vagy a Spišský Hrhov kastélyának vasárnapi túrái.

A családok gyerekekkel három mesebeli ösvényen is élvezhetik a széfek keresését – a Titokzatos erdő Krakovec (Jakovany), az Óriások völgye (Hermanovce nad Topľou) és a Mikluš törpe ösvénye (Miklušovce).

 

Intézményünk részt vesz a LEGENDARIUM 2024 – KALANDOS EXPEDÍCIÓ kampányban

A legendás hősök idén KALANDOS EXPEDÍCIÓRA hívnak a Prešov régióban. Szép és titokzatos helyszíneket látogathatsz meg, történetekkel teli helyeket és zugokat, ahonnan nem akarsz majd hazamenni.

Ráadásul szuper nyereményekért versenyezhetsz a záró sorsoláson

és várnak rád a HÁROM KATEGÓRIA JUTALMAI is!

 

HOGYAN VEHETSZ RÉSZT A VERSENYBEN?

  1. Szerezd meg a Legendarium – Kalandos expedíció brosúrát

A brosúrát az első versenybélyeggel szerezheted meg a bélyegzőhelyeken. A brosúrába gyűjtöd a versenymatricákat és bélyegeket. A bélyegzőt és brosúrát megtalálod a mi létesítményünkben is!

  1. BÉLYEGEK

Gyűjtsd a versenybélyegeket a létesítmények (látványosságok, múzeumok, fürdők, kastélyok, állatparkok, ranchok…) látogatásáért.

Összesen 40 különféle bélyeget gyűjthetsz 80 létesítményben. Ha a létesítményben belépődíjat vagy fogyasztást kell fizetni, a bélyeget a díj megfizetése után kapod meg. A bélyegeket a brosúrában a 39. oldalon bélyegzik le.

Létesítményünkben a Belianky nevű bélyeget találod meg

 

  1. SZÉFEK MATRICÁKKAL

A brosúrában/weboldalon található nyomok alapján 15 helyszínen találhatók széfek. A széfek mindig a természetben vannak elhelyezve, és versenymatricákat tartalmaznak. Minden széfben lévő matrica két részből áll. A versenycédulát ragaszd a brosúra 38. oldalán kijelölt helyre.

Helyszínünkön Matiašovce Anič

kája kísér el téged

 

VÁRUNK TÉGED!

 

MINDEN INFORMÁCIÓ: WWW.LEGENDARIUM.INFO

LEGENDARIUM a Facebookon

LEGENDARIUM az Instagramon

Verified by MonsterInsights