©2023 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Gyermekek és családok

Látnivalók és tapasztalatok egész évben Bachledka

Gyermekek és család

Bobpálya

A Bachledkában lehetősége van kipróbálni a Tátra leghosszabb bobpályáját. A hossza 1200 méter és 15 kanyart tartalmaz, amelyek garantálják a kivételes bobozási élményt. A szintkülönbség 111 méter és a maximális sebesség 40 km/óra. A pálya kapacitása 200 személy/óra. A bobra a kabinos felvonó felső állomásán lehet felülni. A bobozás biztonságos, a gyorsaságot a látogató saját maga szabályozhatja. A nagyobb gyermekek a bobot maguk használhatják, a kisebbek viszont csak a szüleikkel együtt. A jegyek árai

 

Gyermek játszóterek

Minden játékos és eleven gyerekre két gyerekjátszótér vár, ahol a barátaikkal együtt kijátszhatják magukat. Ön mindeközben kiélvezheti a Magas-Tátrára néző gyönyörű kilátást, egy csésze kávéval a kezében, egy közeli teraszon vagy a játszótér melletti padokon. Alagút, hinták, csúszdák, mászókák és vár – mindezt megtalálhatja a Bachledkai Gondola felső állomásánál lévő játszótereken.

Trambulinok

Aki ugrál, senkit sem dühít. Ugráljon, ameddig csak jól esik a nagy trambulinokon a Szepesi-Magura tetején található játszótéren. A fölösleges energia elszáll és a gyermekek szórakozása is biztosított.

Erdei játékok

A gyermek tanösvényen érdekes erdei játékok várnak a legkisebb látogatóinkra. A kis turistáknak ki kell találniuk, hogy mivel táplálkoznak az erdei állatok, mely fának milyen levelei vannak, mely növénynek milyen a termése, vagy milyen lábnyomok tartoznak az egyes állatkákhoz. A Bachledkai erdei játékok ötvözik a szórakozást és a tanulást, így játékos formában ismertetheti meg gyermekével az erdei életet.

Kalandos nyomozós játék

Induljon el egy kalandos nyomozásra Gorgi életelixírje után. Gorgi az erdőlakó, Bachledka kabalafigurája, már több száz éve a Bélai-havasok és a Szepesi-Magura erdeiben él. Sasszeme és jó egészsége van. A titka abban rejlik, hogy rendszeresen egy speciális elixírt fogyaszt, amelyet saját maga készít elő. Az elixír titkát az erdő lakói őrzik, és a kulcsokat is csak tőlük szerezheti meg. Induljon útnak egy mágikus erdőn át, ismerje meg az erdő lakóit és oldja meg Gorgi életelixírének a rejtélyét.

Tanösvény

A Bachledkai kirándulás nem csak szórakoztató, hanem ismeretterjesztő is lehet. Amennyiben egy rövidebb túrára szeretne elindulni a Szepesi-Magurában, ahol gyönyörű kilátásokban lehet része, úgy induljon el a Tavas tóhoz (Jezerské jazero). A tanösvény a Bachledkai Gondola felső állomásától vezet közepesen nehéz terepen, amelynek a hossza 6,5 km. A tanösvény felnőtteknek és a jobb kondícióban lévő gyermekeknek ajánlott. Útközben több megálló várja, amelyek érdekes formában tájékoztatják az erdők élővilágáról. A tanösvény mellett elhelyezett madáretetőkön megfigyelheti a helyi madarakat és az Ösvényen elhelyezett eszközökön kipróbálhatja az ügyességét és az egyensúlyérzékét is.

Fotózásra kijelölt hely

Az élményeken kívül, szuvenírként vigyen haza helyileg készített fényképeket is. A fotózásra kijelölt helyet a Bachledka sípálya mellett találja, nem messze a Lomborona tanösvény bejáratától.

Verified by MonsterInsights