©2022 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Szabályok

Viselkedési szabályzat a Bike parkban

1. BEHAJTÁS A PARKBA ÉS ELINDULÁS A LEÁLLÁS UTÁN
A behajtás előtt a parkba, a kerékpáros köteles alaposan megismerkedni a pályával és az akadályokkal, hogy megítélje a képességeit, az adott pályán való kerékpározásra. A kerékpáros, aki behajtott a pályára, leállt és a leállás után folyatatni akarja a kerékpározást, köteles megbizonyosodni arról, hogy nem veszélyezteti magát vagy más kerékpárost.

2. AZ IRÁNY KIVÁLASZTÁSA A BIKE PARKBAN
A kerékpár utak egyirányú start-cél utak, a kerékpáros köteles betartani az adott pályán meghatározott haladási irányt.

3. A KERÉKPÁROS FELSZERELÉS BIZTONSÁGA
A kerékpáros köteles a kerékpáros felszerelést kizárólag olyan állapotban felhasználni, amelyben a gyártó biztosítja az adott termék felhasználásánál a biztonságot. Mindenképp szükséges a sisak, kesztyű, könyökvédő, térdvédő, gerincvédő, valamint a szegycsontvédő felhasználása.

4. GYORSASÁG ÉS A KERÉKPÁROZÁS MÓDJA
A Bike park pályáin kerékpározó személynek áttekintéssel kell rendelkeznie, az előtte álló pályákról. A sebességet a képességeihez, lehetőségeihez, a pálya viszonyaihoz és az egyes akadályokhoz kell igazítania.

5. FIGYELMESSÉG MÁS SZEMÉLYEKKEL SZEMBEN A BIKE PARKBAN
Minden kerékpáros, a pályán köteles úgy viselkedni, hogy ne veszélyeztesse mások egészségét vagy életét és hogy ne okozzon károkat magának és más személynek sem. A kerékpárosnak, aki egy másik kerékpáros mögött halad, egy megfelelő követési távolságot szükséges betartania, hogy az előtte haladó személynek elegendő szabad helyet hagyjon. A kerékpárosok közti távolságnak a pályán, minimálisan 30 m-nek kell lennie.

6. ELŐZÉS
A pályán tilosak az előzések és a kerékpáros köteles betartani a haladási irányt.

7. A MEGJELÖLÉS BETARTÁSA
A kerékpáros köteles a pálya jelöléseinek a betartására.

8. SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
A pályán történő sérülésnél, a kerékpáros köteles a segítség nyújtására és a park kezelőinek az értesítésére, az adott sérülésről.  A bejelentés helye a felvonó völgyi állomása és az információs központ.

9. FIGYELMEZTETÉS
A kerékpáros a Bike parkot a saját felelősségére használja. A 18 éves kor alatti kerékpárosok, a Bike parkot kizárólag a szülők vagy a törvényes képviselők írásos jóváhagyásával használhatják. A kerékpárosok 15 éves korig, a Bike parkot kizárólag a szülő és a törvényes képviselő jelenlétében használhatják. A Bike park használata az üzemi órákon kívül, a belépők megvétele nélkül, tilos. A látogatóknak a belépés a Bike parkba, kizárólag a park kezelőinek az engedélyével lehetséges. A Bike park üzemeltetője jogosult a park használatának a betiltására, azon kerékpáros számára, aki nem tartja be a Bike park viselkedési szabályzatát.

10. PARKBAN TILOS
Tilos bármilyen tevékenység végzése a kerékpározáson kívül. Tilos a pályák, akadályok, pályajelzés károsítása, szétszerelése és módosítása. Tilos a kerékpározás az alkoholos italok és tudatmódosító szerek hatásai alatt. Tilos a dohányzás és a nyílt tűzzel való belépés. Tilos az üvegből készült edények használata. Tilos a kerékpár ellenkező irányba tolása. Tilos a járókelők belépése. A belépő megvétele által és a belépéssel a Bike park látogatója, elkötelezi magát a Viselkedési szabályzat betartására és tudomásul veszi, hogy a parkot a saját felelősségére és kockázatára használja. Az üzemeltető nem vállal felelősséget a Bike park látogatóinak a tárgyain, egészségén és életén kialakult károsodásokért.