©2024 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Cypriánova záhrada: Oáza liečivých bylín v srdci Jezerska

Cypriánova záhrada: Oáza liečivých bylín v srdci Jezerska
Jul 10 Jakub Špes

Záhrada je preniknutá vzduchom histórie a liečivého umenia

Cypriánova záhrada, čerpajúca inšpiráciu zo slávneho herbára tohto významného bylinkára, je pokojným a očarujúcim miestom nachádzajúcim sa v nádhernej obci Jezersko hneď pri ubytovacom zariadení Penzión SKI Jezersko. Záhrada je preniknutá vzduchom histórie a liečivého umenia, čo sa odráža v starostlivo usporiadaných alejach a zákutiach. Každá z aromatických bylín pritom ukrýva svoj vlastný príbeh a návštevníkom odhaľuje svoje liečivé vlastnosti.

 

Krása záhrady spojená s liečivými vlastnosťami bylín

Každý kútik tejto záhrady ožíva farbami, tvarmi a textúrami rôznych bylín, ktoré slúžia nielen na liečebné účely, ale aj na estetickú harmóniu. Krása záhrady spojená s liečivými vlastnosťami bylín vytvára unikátne zážitky pre návštevníkov, ktorí sem prichádzajú za oddychom v Pieninách. Cypriánova záhrada je miestom na načerpanie inšpirácie, pokojného oddychu a objavovania tajov tradičného bylinkárstva.

 

Vzduch nasiaknutý vôňou levandule, rozmarínu a mäty

Pri prechádzke týmto rajom liečivých rastlín cítite vzduch nasiaknutý vôňou levandule, rozmarínu a mäty. Zároveň môžete objavovať zriedkavejšie druhy rastlín, ktoré Cyprián pestoval a šľachtil počas svojho života. Medzi kamennými chodníčkami nájdete odpočinkové zóny s pohodlnými lavičkami, kde sa môžete oddávať relaxácii a pohľadom na malebné jazierko nachádzajúce sa v záhrade. Pokoj a lásku môžete načerpať aj priamo z priamo z kaplnky svätého Cypriána. V Cypriánovej záhrade je pre vás taktiež k dispozícii prameň na osvieženie tela i ducha.

Vstupný poplatok je dobrovoľný!

Verified by MonsterInsights